Voor Asito en WUR Wageningen, van Farma tot Food

Reiniging & Desinfectie van Farma tot Food
Effectieve reiniging- en desinfectieprocedures zijn essentieel voor het elimineren en beheersen van verontreinigingsrisico’s, en daarmee gezondheidsrisico’s, in zowel procesomgevingen voor voedsel als ook in de farmaceutische industrie en in de gezondheidszorg.

Deze workshop maakt onderdeel uit van de publiek–private samenwerking “Oppervlaktebesmettingen in de levensmiddelenindustrie” en heeft als doel om vanuit verschillende disciplines experts bij elkaar te brengen om met en van elkaar te leren over reiniging en desinfectie in de food, farmaceutische en gezondheidssector.
Programma
Dagvoorzitter – Remko Stolk (Commercieel directeur – Asito)

11.45-12.30 Ontvangst met koffie/broodjes

12.30-12.45 Welkom

12.45-13.15 Reiniging & Desinfectie als cruciaal uitgangspunt voor een veilig eindproduct.

Lammert Baas (Interim Manager/Consultant voor Project management; Hygiëne Support; Coaching en training)

13.15-13.45 In control- reiniging en desinfectie in voedingsmiddelenindustrie

Bas Niemeijer (Directeur Food and Industry – Kleentec)

13.45-14.15 Schoonmaak in pharma: op papier een schone zaak

Ingrid Mentink (Process Engineer Technical Operations – MSD Oss)

14.15-14.30 Pauze

14.30-15.00 Wat is het belang van reiniging en desinfectie in een ziekenhuis en hoe organiseer je dat?

Gerard Parlevliet (Senior deskundige infectiepreventie – Haaglanden Medisch Centrum)

15.30-16.15 Wrap-up – Benno Schildkamp

16.15-17.15 Netwerkborrel

Over de sprekers:
Remko Stolk
(Commercieel directeur Asito BV)

Remko Stolk is sinds 1 januari 2015 Commercieel Directeur bij Asito BV. Daarvoor heeft hij binnen de Randstad Holding een brede commerciële kennis en ervaring opgedaan, de laatste 8 jaar in directiefuncties. Hij is een groot voorstander van samenwerken en verbinden. Samen wordt je sterker en beter. Daarom neemt hij vandaag, als penvoerder van de PPS oppervlaktebesmetting, de rol van dagvoorzitter op zich, om het thema ‘Reiniging & Desinfectie van Farma tot Food’ met alle sprekers betekenis te geven.

Lammert Baas
(Interim Manager/Consultant voor Project management; Hygiëne Support; Coaching en training)

Lammert Baas heeft ruim 10 jaar ervaring in het productie en operationeel management in de zuivelindustrie en is 30 jaar werkzaam geweest in het Customer Management Dairy & Beverage & Brewing & Global Corporate Account Management Food Industry op het gebied van hygiëne. Hij spreekt over reiniging en desinfectie als een belangrijk onderdeel van het productieproces, essentieel voor een veilig voedselproduct.

Bas Niemeijer
(Directeur Food and Industry – Kleentec)

Bas Niemeijer is al 16 jaar actief in reiniging en desinfectie in de voedingsmiddelenindustrie. Hij is oprichter van Kleentec dat met meer dan 1000 medewerkers zorg draagt voor hygiënische productieomgevingen in alle branches in de voedingsmiddelenindustrie. Vanuit deze achtergrond spreekt hij over zijn visie op hygiëne in de voedingsmiddelenindustrie.

Ingrid Mentink
(Process Engineer Technical Operations – MSD Oss)

Ingrid Mentink is werkzaam bij MSD Oss en heeft ruim 25 jaar ervaring in aseptische processen en schoonmaak validaties. Zij spreekt over de werkwijze in de pharmaceutische industrie om microbiologische besmetting en kruiscontaminatie te voorkomen en te controleren. De regelgeving is hierin vrij basaal maar klanten (lees landen) stellen hun eigen eisen.

Gerard Parlevliet
(Gerard Parlevliet (Senior deskundige infectiepreventie – Haaglanden Medisch Centrum)

Gerard Parlevliet is ruim 30 werkzaam in de gezondheidszorg, waarvan meer dan 25 jaar als deskundige infectiepreventie bij diverse universitaire medische centra. Hij spreekt over het belang van reiniging en desinfectie in het ziekenhuis en bespreekt werkvoorschriften die een aantal jaren terug zijn opgesteld in het ziekenhuis Bronovo (nu onderdeel van HMC).

Benno Schildkamp
(directeur Food Connect & auteur Voetballend Ondernemen)

Benno Schildkamp is in het dagelijks leven directeur van Food Connect & Kook jij of ik, een landelijke speler voor maaltijden aan huis of op het werk. Zijn ervaring, opgedaan in diverse directie- en managementfuncties, heeft hij gebundeld in een nieuwe, zelf ontwikkelde, managementfilosofie, over teambuilding en simpel communiceren: het SaS-model, een Stadion Als Spiegel. Als je samen werkt aan een nieuw, strak gemaaid, vlekkeloos en hygiënisch speelveld, hoe doe je dat? Hij komt dit vertellen, met een serieuze insteek en een vette knipoog…