Rotary Voorthuizen / Kinderhospice

Veel belangstelling voor lustrum Rotary Voorthuizen
De feestelijke avond van de 15-jarige Rotaryclub Voorthuizen-Veluwezoom op donderdag 26 maart trok veel belangstelling. De club had speciaal voor deze avond de deuren bij Brasserie Buitenlust open gezet. De aanwezigen kregen allereerst een kijkje in de keuken van Rotary. Aansluitend gaf het Kinderhospice Binnenveld een presentatie en ontving een cheque van 1500 euro. Het Kinderhospice gaat dit geld besteden aan ritjes bij de Stichting Huifbedrijden Barneveld. Gastspreker Benno Schildkamp pakte de zaal vervolgens in met een nuchter betoog over ‘voetballend ondernemen’. “Het was een bijzonder geslaagde avond” aldus Theo Zurhake, voorzitter van de club.

Enige tijd geleden had de Rotaryclub een oproep gedaan aan lokale goede doelen om mee te dingen naar een cheque van 1500 euro. Er kwamen veel uiteenlopende verzoeken binnen. Na stemming kwam het Kinderhospice Binnenveld als winnaar uit de bus. Temeer ook omdat zij de donatie weer gebruiken voor ritjes bij de Stichting Huifbedrijden Barneveld. Twee vliegen in een klap dus. Op deze avond kreeg het hospice het podium om wat te vertellen over het werk van de stichting. Wilma Stoelinga en Ilse Vasterman van Binnenveld namen de cheque in ontvangst.

Benno Schildkamp, gastspreker van de avond, gaf op nuchtere en humoristische wijze een betoog over ‘voetballend ondernemen’. Met het stadion als spiegel kijkt hij naar organisaties en brengt hij structuur aan. Ook binnen zijn eigen bedrijf past hij deze strategie toe en fungeert zelf als ‘coach’ .

De bezoekers van deze avond kregen ook een korte presentatie over Rotary. Met een eigen filmpje en een presentatie werd uiteen gezet wat Rotary inhoudt. In het bijzonder was er aandacht voor de invulling die de Voorthuizense club er zelf aan geeft.

Van: Rotaryclub Voorthuizen-Veluwezoom
Datum: 27-03-2015
Plaats: Voorthuizen