Peter Faber: "Hij weet zelf niet hoe leuk hij is"

0
7419

[pull_quote_center]Acteur : “Benno onderscheidt zich van de appels en de peren. Hij weet zelf niet hoe leuk hij is. Droogkomisch en nuchter laat hij mij schateren en meeprofiteren van zijn unieke business-model om mensen ‘Waar voor hun geld te geven’, bedankt!”
Peter Faber, acteur en directeur van de Peter Faber Optimist B.V, Amsterdam[/pull_quote_center]

Faber werd geboren als zoon van een Nederlandse arbeider en een Duitse moeder die elkaar in Hamburg hadden leren kennen. Hij groeide op in Amsterdam-Noord en liep op zijn 16e van huis weg. Faber wilde naar zee, maar kreeg een rol bij het openluchttheater van Tuindorp Oostzaan. Later was hij medeoprichter van Het Werkteater. Na zijn periode bij Het Werktheater speelde Faber in diverse Nederlandse films. Hij kreeg tweemaal een Louis d’Or, voor zijn rollen in Het Koekoeksnest en Avondrood. Ook in de musical speelde hij rollen, zoals Mop in De Jantjes (1998) en kapitein Haak in Peter Pan. In 2007 speelde hij zijn onemanshow Caveman en de kindervoorstelling Elk kind is Kampioen!. Faber is bij velen ook bekend door zijn rol van John Gisberts in de films Schatjes! en Mama is boos!.

In de jaren tachtig nam Faber deel aan het panelprogramma Daar zeg je zowat van de NCRV. Dat programma werd gepresenteerd door Jan Fillekers en de overige panelleden waren Yvonne Keuls, Hans van den Bergh en Daan Modderman (bekend uit het programma Showroom). Fillekers en Van der Horst maakten ook de comedieserie Prettig geregeld, waar Faber samen met Anne Wil Blankers en Mieke Verstraete een hoofdrol in had. Deze serie duurde van 1988 tot en met 1991.