Overige reacties

Briljant in al zijn eenvoud. Zeker voor een voetballiefhebber als ik. Dat geen enkel ander bedrijf ooit op dat idee gekomen is! Dat geen management-goeroe ooit gezien heeft dat het samenwerken in een bedrijf zo ontzettend veel overeenkomsten vertoont met het spelletje van elf tegen elf op die groene geurende grasmat in dat kolkende stadion vol fanatieke supporters. Want zodra je er eenmaal op gewezen bent zie je bij ieder bedrijf de overeenkomsten”.

Armand Landman, hoofdredacteur De Zaak

 

“Een prachtige vertaalslag van voetbal naar het zakenleven. Een prima, humoristisch en praktisch verhaal.”

Hans van Breukelen, o.a. voormalig doelman Nederlands Elftal en huidig topspreker

 

“Benno onderscheidt zich van de appels en de peren. Hij weet zelf niet hoe leuk hij is. Droogkomisch en nuchter laat hij mij schateren en meeprofiteren van zijn unieke business-model om mensen ‘Waar voor hun geld te geven’, bedankt!”

Peter Faber, acteur en directeur van de Peter Faber Optimist B.V, Amsterdam

 

‘Een intrigerende titel en een dijk van een presentatie!’ Ik vind jouw presentatie een verademing. Je biedt het publiek precies genoeg en op een aansprekende manier.Over jouw verhaal in het Circustheater in Scheveningen heb ik een artikel geschreven .Succes met je boek, hopelijk worden veel werkgevers geïnspireerd om medewerkers en klanten weer gewoon als mensen te zien.’

Pauline le Rutte, presentatie- en mediatrainer Conduite Leidschendam

 

Het SaS-model: een zeer praktisch werkend model voor training of opfrissing van management-teams of startende en groeiende ondernemingen. Duidelijke taal en herkenbare situaties, die vanuit de sport te vertalen zijn naar bedrijfs- situaties en ondernemingen die “topsport” bedrijven.”

Bram Hulshof, Oud voorzitter Kamer van Koophandel

 

“Al veel presentaties meegemaakt, maar die van Benno Schildkamp is een positieve uitschieter. Het SaS-model is origineel, leidt tot gemotiveerde medewerkers, en dus tot enthousiaste klanten. Een lezing van Benno is een aanrader!”

Jan van der Meulen, voormalig directeur Randstad, tegenwoordig adviseur en interimmanager

 

“Ik vond het symposium ‘Nieuwe leiders’ van Highopes een geweldige dag, alles klopte. Ik zou graag het stadionmodel verder bestuderen. Benno zou er een boek over moeten schrijven!” Gerro Dijkstra

 

“Je bijdrage als gastspreker op onze beleidsdag voor onze Raad van Bestuur, directieleden en management vond ik super, uniek, en een voorbeeld van hoe je naar mensen zou moeten kijken!”

Drs. Monique Arndt, Adviseur Control te Noord-Brabant

 

We kijken terug op een plezierige presentatie over het SaS-model. Het is een frisse manier van aankijken tegen het leidinggeven aan professionals. Bedankt !”

ing. Bennie Hutten, Commercieel manager For Farmers

 

Als leden van NCD Twente kijken we terug op een zeer interessante lezing. Op bevlogen wijze presenteerde Benno Schildkamp zijn SaS-model, een praktisch hanteerbare metafoor om kritisch naar je eigen organisatie te kijken en deze (nog) klantgerichter te maken. Het model is breed toepasbaar en zelfs voor niet-voetballers, zoals ik, te hanteren. Een aanbeveling waard.

Klaas Pool, directeur Pool Management & Organisatie / voorzitter NCD Twente

 

“Een duidelijke metafoor, die voor iedereen herkenbaar is. Laat vooral veel mensen kennismaken met het SaS-model ! Een verrijking voor het bedrijfs-leven. Een frisse ongedwongen presentatie waaruit eenieder wel iets voor zichzelf kan halen !”

Marijke Klein Haarhuis, Projectcoördinator SOMIS

 

“Ik vond het een plezierige en leerzame presentatie. Door de (vaak complexe) bedrijfs-structuren te koppelen aan het voor iedereen bekende voetbal, maak je deze structuren inzichtelijk. Het SaS-model geeft voor iedereen herkenbare situaties over dé manier van samenwerking tussen de verschillende medewerkers !”

Nico Mensen, docent Technische Bouwkunde Hogeschool Windesheim

 

“Het mooie aan dit model is dat ik vanuit Syntens een rol(letje) heb mogen spelen bij het verder aanscherpen van zijn model en de presentatie die hierbij hoort. Het model helpt mij ook in mijn dagelijkse werk om op een andere manier naar een organisatie te kijken. Het mooie was dat zowel Benno als ik er veel aan hadden. Als adviseur probeer je de klant één of meer stappen verder te helpen en in dit geval gold dit ook vice versa. Benno, bedankt !”

Michiel Verhey, innovatieadviseur Syntens

 

“Complimenten voor het SaS-model. Door zijn eenvoud is het heel goed te begrijpen met name voor de gewone man op de werkvloer. Heerlijk nuchter !!! De metafoor met voetbal is voor iedereen duidelijk en begrijpbaar.”

Gerard Korte, Livio Voeding