Ministerie Sociale Zaken ‘Werkplezier-campagne’

In het kader van de campagne ‘Van werkstress naar werkplezier’ van het ministerie van sociale zaken werd er onlangs op het landgoed Zonneheuvel in Doorn een vervolg-congres gehouden. Vorig jaar werden we door hetzelfde ministerie en TNO bekroond met de 1e prijs Goede Praktijk Award, en op deze congresdag mocht ik een workshop verzorgen hoe wij als Food Connect met het thema werkdruk omgaan en een toelichting geven als prijswinnaar.

Het was een goed georganiseerde dag, met een prima dagvoorzitter Wouke van Scherrenburg. Wederom, net als een vorige sessie, lekker ad-rem met de nodige humor. En over de locatie zelf……. in een kasteelachtige omgeving met het zonnetje volop aan de hemel….tja, als dat geen werkplezier geeft…. maar gezien de massale belangstelling van multinationals en MKB-bedrijven en vragen uit de zaal, blijkt het niet altijd eenvoudig te zijn op een simpele wijze onnodige werkstress te verminderen en werkplezier te vergroten. Nog veel werk aan de winkel in BV-Nederland. Goede zaak dat het ministerie er volop aandacht aan besteed.

Met nuchtere zelfspot, humor en oprechte interesse als leidinggevende coach kun je al een aardig eindje komen, en als je dan ook nog je eigen organisatie een Stadion Als Spiegel voorhoudt….en daar kon Wouke, na jaren TV werk in Den Haag als ondertussen trotse Achterhoekse, zich ook goed in vinden.