Rotary Voorthuizen / Kinderhospice

0
2284

Overkomt me niet vaak maar deze avond in Voorthuizen startte ik m’n verhaal met een brok in m’n keel. Vlak daarvoor had Ilse Vasterman namens Kinderhospice Binnenveld toegelicht waarom de gift van € 1500,- zo goed besteed wordt: Ook wanneer een kind ernstig ziek is, gaat het leven ‘gewoon’ door…. Kinderhospice Binnenveld is een huis, net als thuis, voor ernstig zieke kinderen. Een huis waar zieke kinderen korte óf langere tijd kunnen verblijven, waardoor ouders en het gezin even rustig op adem kunnen komen terwijl de zorg voor hun kind in professionele handen is. Onze doelstelling is het bieden van complexe zorg aan ernstig en ongeneeslijk zieke kinderen met een beperkte levensverwachting. Deze zorg wordt gegeven in een kleinschalige en huiselijke voorziening. Naast het bieden van deze zorg streeft Kinderhospice Binnenveld er naar kennis op het gebied van palliatieve zorg voor kinderen te ontwikkelen én uit te dragen.
Dan is het voor mij een groot voorrecht hieraan een steentje te mogen bij te dragen samen met de Rotary Voorthuizen die haar 15-jarig jubileum vierde en dit goede doel hiervoor had uitgekozen. Donaties blijven altijd welkom en voor meer info kijk even op www.kinderhospicebinnenveld.nl .
10855084_433494056817137_6821102122033498902_o
11088412_433494053483804_2508533929356796393_o

PERSBERICHT
Van: Rotaryclub Voorthuizen-Veluwezoom
Datum: 27-03-2015
Plaats: Voorthuizen

Veel belangstelling voor lustrum Rotary Voorthuizen

De feestelijke avond van de 15-jarige Rotaryclub Voorthuizen-Veluwezoom op donderdag 26 maart trok veel belangstelling. De club had speciaal voor deze avond de deuren bij Brasserie Buitenlust open gezet. De aanwezigen kregen allereerst een kijkje in de keuken van Rotary. Aansluitend gaf het Kinderhospice Binnenveld een presentatie en ontving een cheque van 1500 euro. Het Kinderhospice gaat dit geld besteden aan ritjes bij de Stichting Huifbedrijden Barneveld. Gastspreker Benno Schildkamp pakte de zaal vervolgens in met een nuchter betoog over ‘voetballend ondernemen’. “Het was een bijzonder geslaagde avond” aldus Theo Zurhake, voorzitter van de club.

Enige tijd geleden had de Rotaryclub een oproep gedaan aan lokale goede doelen om mee te dingen naar een cheque van 1500 euro. Er kwamen veel uiteenlopende verzoeken binnen. Na stemming kwam het Kinderhospice Binnenveld als winnaar uit de bus. Temeer ook omdat zij de donatie weer gebruiken voor ritjes bij de Stichting Huifbedrijden Barneveld. Twee vliegen in een klap dus. Op deze avond kreeg het hospice het podium om wat te vertellen over het werk van de stichting. Wilma Stoelinga en Ilse Vasterman van Binnenveld namen de cheque in ontvangst.
Benno Schildkamp, gastspreker van de avond, gaf op nuchtere en humoristische wijze een betoog over ‘voetballend ondernemen’. Met het stadion als spiegel kijkt hij naar organisaties en brengt hij structuur aan. Ook binnen zijn eigen bedrijf past hij deze strategie toe en fungeert zelf als ‘coach’ .
De bezoekers van deze avond kregen ook een korte presentatie over Rotary. Met een eigen filmpje en een presentatie werd uiteen gezet wat Rotary inhoudt. In het bijzonder was er aandacht voor de invulling die de Voorthuizense club er zelf aan geeft.

DELEN
Vorig artikelSportcafe vv Peeske met Gert en Eric
Volgend artikelMinisterie Sociale Zaken ‘Werkplezier-campagne’
"Je klanten écht centraal stellen en je collega's serieus nemen is topsport, lijkt moeilijk maar met m'n SaS-model, een Stadion Als Spiegel, is het simpel en doeltreffend. Mijn visie over teambuilding en klantgerichtheid zitten in dit model. Door anders te denken en te handelen dan gebruikelijk zijn niet alleen mijn collega's en klanten van Food Connect Maaltijdservice (www.uwmaaltijd.nl) hierover enthousiast, ook extern blijkt het andere leidinggevenden en managementteams op een nieuw gewenst spoor te zetten.