Fluitend ondernemen voor Businessclub Foot Valley vv Bennekom

Voor de businessclub Foot Valley van zaterdag hoofdklasser vv Bennekom hebben Eric en ik invulling aan de sponsoravond gegeven met onze duolezing ‘Fluitend Ondernemen’.  In een mooie ambiance in de exclusieve businessruimte van de hoofdklasser hebben we zelf ook een mooie avond beleefd. Volle zaal en veel enthousiaste reacties. De organisatie bij vv Bennekom was perfect geregeld, erg professioneel! Hieronder staat het onlineverslag van het bestuur van Foot Valley:

Fluitend Ondernemen

Op dinsdag 4 februari 2014 waren Eric Braamhaar en Benno Schildkamp te gast bij Foot Valley. Na een heerlijk stamppotbuffet van ’t Pakhuis uit Ede, hield voorzitter Dick v.d. Toolen een korte inleiding en heette in het bijzonder de gasten Gé v.d. Brink (Rozenburg assuradeuren), Gerdo de Jager, Astrid de Jager, Diny Zeggelaar (Angeli hairstyling) en Paul en Jeroen Hendriksen (Pro-air, Ventilatieshop) van harte welkom.

Eric Braamhaar is scheidsrechter betaald voetbal, geeft lezingen in het bedrijfsleven en is werkzaam voor de scheidsrechtersopleidingen bij de KNVB.

Benno Schildkamp is directeur van Food Connect uit Almelo, geeft lezingen, heeft het boek ‘voetballend ondernemen’ geschreven en heeft een managementmodel, het SAS-model (Stadion als Spiegel) ontwikkeld. Voor deze benadering van management gekoppeld aan voetbal heeft hij in 2012 de award “slimste bedrijf van Nederland 2012” ontvangen.

Het fluiten van een wedstrijd en het aansturen van een bedrijf vragen beiden om goed leiderschap. Teambuilding en klantgerichtheid staan centraal voor iedere organisatie. Om de beurt en elkaar aanvullend lieten de mannen met anekdotes en filmpjes zien, dat leiderschap bepalend is voor de ontwikkeling van mensen en dat je talent met jouw leiderschap kunt laten opbloeien. Met het SAS-model maakte Benno duidelijk, dat de toeschouwers op de tribune en de klanten van je bedrijf een beter zicht hebben op het voetbalveld of de werkvloer dan de personen die zich daar bevinden. Tegenslagen, iedere dag opnieuw presteren, met beide benen op de grond blijven staan, simpel communiceren en motiveren passeerden de revue. Een mooi verhaal met humor verteld, voorzien van praktische tips.

Na een dankwoord richting de sprekers door Dick v.d. Toolen, werd de avond nog benut voor de contractondertekening met Sil Lammers (’t Pakhuis).