Business Meets Twente met o.a. André Kuipers

Samen met André Kuipers, Maxime Verhagen en Google Glass op Business Meets Twente

Op 13 en 14 november 2013 organiseert Wegener Media, in samenwerking met eventpartners uit de regio, de nieuwe editie van ‘Business Meets Twente’. De beurs vindt net als vorig jaar plaats in Go Planet Expo Hall te Enschede.  Het doel van ‘Business Meets Twente’ is bedrijven, instellingen en professionals uit de regio met elkaar in contact te brengen en zo het Twentse bedrijfsleven te stimuleren. Het thema dat hierbij centraal staat is ‘Ondernemend samenwerken’. Met binnen dit thema onderwerpen als: international business, htsm, new energy, human capital en new media. Onderwerpen waarmee de ondernemers in de regio in de dagelijkse praktijk te maken hebben.

Sprekers

André Kuipers

André Kuipers is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door: 11 dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens missie PromISSe.

Benno Schildkamp

Benno Schildkamp (1969, Losser) heeft in verschillende branches en bedrijven directie- en managementfuncties bekleedt. Zijn jarenlange ervaring in bouw- en installatiebedrijven, detachering, interim-management en in de foodsector heeft hij gebundeld in een nieuwe, zelf ontwikkelde, managementfilosofie: het SaS-model. Dit (voetbal)Stadion Als Spiegel is een origineel en bijzonder model waarbij teambuilding en klantgerichtheid centraal staan. Universeel toepasbaar voor elke organisatie.

Maxime Verhagen

Maxime Verhagen is vanaf 1 juli 2013 als voorzitter verbonden aan Bouwend Nederland en daarmee hét gezicht van de vereniging. Hij volgde Elco Brinkman op, die deze functie vanaf 1995 bekleedde. Voorheen was hij onder meer Tweede Kamerlid, minister van Buitenlandse Zaken, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en vicepremier. Begin januari 2012 maakte hij bekend dat hij de politiek later dat jaar zou verlaten, om zich te gaan inzetten voor ondernemerschap.

Frank Krake

De laatste 12 jaar uit het ondernemersleven van Frank Krake zijn het best te omschrijven als een achtbaan. Na de verkoop in april 2012 van zijn bedrijf Bukatchi (Outdoor Lifestyle), een grossier in tuinmeubelen, is Frank begonnen met het schrijven van een boek over het enerverende traject dat hij in die 12 jaar heeft afgelegd en het geven van presentaties en lezingen over de vele facetten van het ondernemerschap.

Michaël van Straalen

Per 1 september legt Hans van Biesheuvel zijn voorzitterschap van MKB Nederland neer. Michaël van Straalen, nu voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, zal Biesheuvel voorlopig vervangen.