4e druk boek ‘Voetballend Ondernemen’ !

0
3249

Meer bestellingen voor het boek dan ik op voorraad heb……, dus hoog tijd voor de 4e druk. Ook dit keer weer een nieuwe voorkant. Best gaaf, dit succes, het boek blijkt al 5 jaar veel gelezen. Dank daarom aan al m’n lezers, toehoorders en volgers in de afgelopen jaren voor jullie feedback, steun, sympathie en humor.

20151119_203313

trots op team collega's

Waarom de hobby “Voetballend Ondernemen’ mij energie geeft in plaats van energie kost; wat m’n drive is; wat ik overwonnen heb en waarom ik zo vaak benadruk dat het heel “normaal” is wat is vertel en schrijf, dat leg ik uit in de allereerste pagina’s van m’n boek. Hieronder een stukje uit het voorwoord :

‘De lampen goat uut’

‘De lampen goat uut, de show is gedoan. De zaal is haast leug, de leu bint gegoan’. De karakteristieke stem van Bennie Jolink, leadzanger van Normaal, komt uit de auto-speakers op deze late zaterdagavond. Ik draai de volumeknop iets hoger en stuur de auto de parkeerplaats af van het schitterende KNVB- complex in de Zeister bossen, de donkere snelweg op, op weg naar huis. Heb net drie  gastoptredens verzorgd op het jaarlijkse voorzitterscongres voor alle amateurvoetbalverenigingen, met ‘voetballend ondernemen’ als aftrap voor het nieuwe voetbalseizoen. Als thema hoe een voetbalclub zou kunnen leren van het bedrijfsleven en je een betrokken cultuur kunt creëren in een vereniging. En hoe het Sas-model je daarmee een duwtje in de richting kan geven. Als simpele amateurvoetballer in het epicentrum van ons voetbal. Letterlijk in het hol van de leeuw.

Weer een bijzondere locatie met gezellig en aandachtig publiek, het blijft leuk om te doen. Tijdens de autorit dwalen mijn gedachten naar de mooie belevenissen de afgelopen jaren na het uitgeven van dit boek. Dit weekend in Zeist is een goed voorbeeld. Je komt op de meest onverwachte locaties en podia terecht, en het maakt veel reacties los bij mensen. Nooit verwacht om ooit in het circustheater Scheveningen, in voetbalstadions, voor businessclubs, op universiteiten, in sportkantines, bij bedrijven, in congresgebouwen en zelfs voor het ministerie in Den Haag over voetballend ondernemen te mogen vertellen. En ook alle media-aandacht die vakbladen, radio en tv aan het item besteed hebben, was verrassend.

Vroeger vond ik spreekbeurten op school vreselijk en zag er altijd als een berg tegenop. Voor m’n huidige optredens heb ik dit in ‘t geheel niet, sterker nog, ik kijk er altijd erg naar uit. Blijft apart, het is niet alleen een mooie hobby geworden, maar ook en vooral een overwinning op mezelf. Een ‘spreekbeurt’ is niet meer eng en het heeft me in contact gebracht met veel interessante mensen en een nieuw groot netwerk.

We gaan oerend hard door, het balletje is nog lang niet uitgerold, mompel ik, terwijl ik het gaspedaal nog iets verder intrap. Nog iets minder dan anderhalf uur dan ben ik weer thuis, geeft m’n navigatie aan. Blij om straks m’n gezin weer te zien. Zonder hun support zouden deze optredens niet mogelijk zijn, sterker nog, mede door hen is ‘Voetballend Ondernemen’ jaren geleden zelfs ontstaan.

Ondertussen hoor ik door de speakers de eerste akkoorden van weer een heel normaal, dus bijzonder nummer. Toch maar de volumeknop nog iets harder….

Ik geef gin donder um een dure wagen

Ik geef gin donder om de laatste trend

Ik geef gin donder om bobo’s te behagen

Ik geef gin donder um wat den burger is gewend

Ik geef gin donder um de hitparade

Ik geef gin donder um beroemdheid

Ik geef gin donder um kaviaarsalade

Ik geef gin donder um exclusiviteit

Ik geef gin donder um jalouzie en afgunst

Ik geef gin donder um achterbaks gezwam

Ik geef gin donder um met een grote k kunst

Ik geef gin donder om intellectueel gedram

Ik bewonder wie een eigen mening hef

Ik geef gin donder um wie zoiets niet besef

Ik bewonder een zanger die zichzelf is

Ik geef gin donder om zo’n noagemaakte Elvis

Moar woar ik wel om geef, doar he’k veur motten werken

Moar woar ik wel um geef, dat heb ik zelf verdiend

Een boks an de kont en heus geen dure merken

Ik bun al gelukkig as de zon weer schient

Bron: songtekst Bennie Jolink, Normaal

Het boek is te bestellen via deze site (‘Bestel hier het boek’ op de homepage).

 

 

 

DELEN
Vorig artikelVoor AXFlow bij Golfclub Flevoland Lelystad
Volgend artikelIn theater “het Punt” Vroomshoop
"Je klanten écht centraal stellen en je collega's serieus nemen is topsport, lijkt moeilijk maar met m'n SaS-model, een Stadion Als Spiegel, is het simpel en doeltreffend. Mijn visie over teambuilding en klantgerichtheid zitten in dit model. Door anders te denken en te handelen dan gebruikelijk zijn niet alleen mijn collega's en klanten van Food Connect Maaltijdservice (www.uwmaaltijd.nl) hierover enthousiast, ook extern blijkt het andere leidinggevenden en managementteams op een nieuw gewenst spoor te zetten.