ASSISTENT-COACH VOOR DE ONDERNEMER

Leidinggeven

Veranderende rol

Groei en delegeren

Organiseren

Structureren

Team samenstelling

Samenwerking

Communicatie

Familie-bedrijfsopvolging

Overnames

Raad van Advies

Toezichthouder

Support met raad en daad

Overwinningen én nederlagen horen ook bij het bedrijfsleven, echte winnaars staan met beide benen op de werkvloer, kennen hun bedrijf, staan tussen en achter hun medewerkers en staan nét iets vaker op dan ze vallen.

Over je vakkennis in je bedrijf maken ze je niets wijs. Maar door groei in marktbewegingen, medewerkers en organisatorische uitdagingen blijkt bedrijfsvoering op zich ook een vak, waar je je hoofd soms over breekt. Dat krijg je er zomaar bij. Er wordt van je geëist constant alle ballen in de lucht te houden en de juiste beslissingen te nemen. Of je nu extreem sterk groeit, de ‘sleur en focus’ lastig wordt, of moet saneren. Toch is het jouw taak je organisatie en collega’s door diverse groeifases te leiden. Met alle uitdagingen op het proces-, product-, automatiserings- en mentaal vlak die daarbij komen kijken. En in de besluitvorming hierin sta je vaak alleen.

Maar hoe houd je zelf het overzicht en inzicht in je bedrijf, je hoofd koel en behoud je je eigen plezier in leidinggeven in elke fase van je bedrijf?

Soms is dan een steun in de rug gewenst of klankbord van een ervaren praktijkman die ook op jouw stoel heeft gezeten, het al meegemaakt heeft en de klappen van de zweep kent.

Als “assistent-coach” begeleid ik daarom nu veel ondernemers één op één  en deel m’n ervaringen als klankbord.

 

Meedenkend, mee-analyserend over je veranderende eigen rol, de rol van je team, je operationele-, financiële- en strategische uitdagingen. 

Verwacht geen dikke wollige rapporten, daar doen we niet aan. Dus simpel analyseren, communiceren, overwegen, aanpakken, bijsturen en scoren. Direct resultaat. 

Ik ga nooit op jouw stoel zitten, maar kijk vertrouwelijk met je mee wanneer jij dat wilt, en geef je altijd rugdekking.

Jij besluit, ik support je.

Je zult zien, leidinggeven kan leuk zijn en nét iets simpeler.

Benno is jarenlang in directiefuncties actief geweest. Zowel voor consumenten als business-to-business; in de sectoren bouw, prefab, installatietechniek, engineering, detachering, sanitair, voeding, bezorgmaaltijden en franchise.

Geleerd te ondernemen met verander- en crisismanagement door doorstart na faillissement, overnames, snelle groei van 4 naar 170 medewerkers, ervaring landelijke media, radio, TV. Meerdere keren grote transitieprocessen moeten doorvoeren; o.a. van handel naar eigen productie, van productie op order naar productie op voorraad, van eigen distributie naar een overname van een complete franchise-formule.

Maar steeds, ondanks de snelle groei, als ondernemer toch de menselijke maat behouden. En hiervoor de 1e prijs ‘Goede Praktijken Competitie 2014’ door het ministerie van Sociale Zaken & TNO ontvangen. 

De metafoor uit zijn boek “Voetballend Ondernemen” geldt voor teambuilding en samenwerking als hét voorbeeld voor MKB-Nederland, aldus de vakjury. Behalve z’n activiteiten als veelgevraagd gastspreker, auteur en raad van advies-functies begeleidt hij nu andere ondernemers en directies met raad en daad.